Nyheter

Antarktis – en reseguide till denna avlägsna kontinent

Det finns en plats i världen som du måste besöka minst en gång under din livstid – Antarktis. För att förstå vikten av Antarktis, måste man titta på vad det egentligen handlar om. Antarktis har missförståtts av många, eftersom de flesta människor inte vet var Antarktis ligger eller varför så många människor vill åka dit. Antarktis ligger vid Sydpolen och är den minsta kontinenten på jorden. Antarktis har också den största landmassan av alla kontinenter och den lägsta genomsnittliga istjockleken på någon kontinent.

Antarktis är indelat i tre olika kontinenter; Amundsen-Scott, Ross Island och Ellsworth. De flesta av planetens berömda upptäcktsresande och äventyrare som Sir Ernest Shackleton, Robert Falcon Scott och Henry Erne Drake har satt sin fot på dessa kontinenter i sin tid för utforskning. Det finns många legender som omger dessa upptäcktsresande och även de platser de har upptäckt. Antarktis har mer än sin andel av sina egna unika lokala attraktioner och aktiviteter för att ge turister en fantastisk tid medan du utforskar regionen. För utforskaren i dig, det finns den årliga Antarktis expeditioner för att erövra den frusna kontinenten.

En iskall expedition

Denna expedition är tänkt att vara en äventyrsresa för hela familjen och den bör besökas innan du beger dig till någon annan plats. Under denna expedition kommer barnen att få utforska några spännande platser som de kanske inte har kunnat utforska annars. De tre huvudsakliga expeditionstoppen är Brecon Beacons, Barrow och Wallowa-glaciären. Antarktis har många saker som gör det till en så stor fördel för alla som vill se världen. Det finns många djurarter i Antarktis och dessa djur kan vara mycket utrotningshotade. En expedition till Antarktis gör det möjligt för en att lära sig om några av dessa varelser och hur de lever i denna kalla och ödsliga miljö.

När du besöker Antarktis, bör du komma ihåg att det finns en chans att stöta på några antarktiska vita isbjörnar. Det uppskattas att det finns cirka 300 isbjörnar som reser i detta område varje år. De kommer till vattnet för att livnära sig på krill och pingviner men är annars ganska säkra. Pingviner är en annan intressant djurliv som har gjort sin väg till Antarktis från andra delar av världen. Pingviner lägger sina ägg på is och normalt finns dessa på norra halvklotet där Antarktis ligger. Antarktis är en underbar plats att besöka och det finns många skäl att besöka denna destination som inkluderar den stora skönheten i detta lilla men mycket avlägsna land.

Även om det är ett vackert land, är det också en unik skönhet att skåda. Det finns flera naturliga skönhet som man kommer att hitta för att göra detta område i världen ett besök för att alltid göras. En sådan naturlig skönhet är det spektakulära landskapet av vulkaner som finns i många områden i världen, men få finns i det isiga hjärtat av en kontinent. Det sägs att det finns grottor som man kan hitta som kan utforskas, men de som besöker Antarktis bör också komma ihåg att klimatet på denna plats har vissa biverkningar. När du besöker Antarktis är det viktigt att klä sig på lämpligt sätt för klimatet eftersom det finns vissa tider då temperaturen kan bli extremt varm och kall och därför bör man se till att de kan reglera sin kroppstemperatur.

Reser till Antarktis bör vara en av de första platserna som du skulle överväga i ditt liv och det är ett stort äventyr som är säker på att få ett leende på läpparna. Antarktis är världens kallaste kontinent och det finns saker att utforska här som kommer att hålla dig sysselsatt för en livstid.

Mer reseinspiration finns på denna sida resefokus.se.