Nyheter

Dags att boka tid hos tandläkaren

Din första tandläkare besök är viktig eftersom det är en chans att prata med en professionell, som kan hjälpa dig att få tänderna i form. Det är dock viktigt att se till att tandläkare du ser är kvalificerade och erfarna nog att hjälpa dig. Nedan är några av de vanligaste tandproblem som tandläkare hantera.

Dessa problem är inte ovanliga bland den allmänna befolkningen, men de är definitivt inte något du vill ha att göra med. Karies och tandköttssjukdomar är två av de vanligaste frågorna som tandläkare hantera, och medan de flesta människor kan klara sig med enkla tandrengöringstekniker, andra är inte så tursamma. Om du har en hel del missfärgning på tänderna, kanske du vill se en tandläkare förr snarare än senare. Detta kan orsakas av ett antal saker, men orsakas i allmänhet av att äta något som orsakar bakterier att växa, såsom choklad eller frukt, liksom vissa mediciner.

Få hjälp med karies

En annan viktig anledning att se en tandläkare tidigt är karies. Även om det finns en hel del andra saker som kan orsaka dem, såsom de livsmedel vi äter, dryckesvanor, eller med vissa material som hårda matvaror eller tobak i munnen, för det mesta roten till problemet beror på dålig munhygien. Åtminstone, om du har en hel del tänder som är gula, spruckna, eller missfärgade på något sätt, bör du se en tandläkare så att han eller hon kan rengöra dem och få dem tittade på.

Alla som har upplevt tandsmärta nyligen vet hur frustrerande det kan vara att hantera. Vanligtvis beror det på att något har fastnat i munnen, oavsett om det är en bit mat, resultatet av en bilolycka, eller ens en naturlig händelse som när ditt tandkött blöder efter en skada. En tandläkare kan titta på roten till problemet och ta bort tanden, vanligtvis med en borr eller skalpell.

En annan typ av tandproblem som många människor upplever är bölder. För att behandla dessa på rätt sätt, en tandläkare måste ta någon form av vätska från dem och lägga den i munnen för att spola ut håligheten. Du kan behöva äta antibiotika för att bli av med de bakterier som är i håligheten. Infektioner i allmänhet tenderar att vara farligare än de flesta tror. Om du ska se en tandläkare om dem, se till att du tar med en lista över alla objekt du har ätit under den senaste veckan eller så. Också, en tandläkare kommer sannolikt att behöva göra en rengöring på dig, eftersom de flesta infektioner överförs från person till person. Att ha en infektion kommer inte att innebära att tänderna är i fara, men det kan innebära att du är i riskzonen för en infektion i framtiden.

Tänder bryta lättare än du tror, särskilt de som ligger på baksidan av munnen. Även om det finns ett antal skäl till detta, de vanligaste inkluderar: höga sockernivåer i munnen, frekvent slipning av tänderna, inte ta hand om dem ordentligt, och, naturligtvis, dålig munhygien. Se till att du borsta tänderna två gånger om dagen, tandtråd regelbundet, och använda munvatten och tandkräm som är gjorda för dina egna tänder.

Med tänderna som professionellt har rengjort av en tandläkare är en bra idé, särskilt om du har problem med dem. Naturligtvis, så länge du tar hand om dina tänder och mun, bör du inte ha några allvarliga problem med dem, och du ska aldrig behöva oroa dig för att ha någon form av problem.

Detta är en bra sida plack.se om tandvård.