Nyheter

Hunden – din trogna tränings kompis

Om du planerar att ta din hund till stranden i sommar, du vill ta lite tid att lära sig om strandträning och hur du är säker på att din valp har en säker tid. När allt kommer omkring, Det finns gott om skäl för hundar att gilla stranden och du måste ha en bra plan för att undvika potentiella problem. Här är några saker du bör tänka på:

Först, var den bästa husse eller matte du kan vara. Din hund måste veta att de är i din vård. När du tar ut dem till stranden med dig, se till att du har kolla på  och ge dem massor av tillgivenhet. Det ska var roligt med sand och vatten.

Kom ihåg att vatten kan ge olika reaktioner på din hund. En hund bör inte lämnas obevakad nära vatten, hav som insjö. Vissa hundar älskar vatten och simma bara dom kommer på inkallning så  är det inga problem. Sen finns det hundar som är rädda för vatten och så kan det vara med börja med sand och stränder först.

Kom ihåg att hundar gillar att leka i sanden. Av denna anledning är det en bra idé att leka med dem i sanden när du kommer ut till stranden. På så sätt blir de inte för blöta. Dessutom ger det dem något att göra som är kul för dem. Du och din hund har roligt och samtidigt bra med motion. Kasta boll, pinnar eller ta en jogging tur längsmed stranden tillsammans med din hund. Njut av långa promenader vid vattenbrynet, tidiga mornar.

Det är särskilt viktigt att du har din valp i koppel. Men låt dennes nyfikenhet styra när din valp utforskar ny miljö.

Som ni kan se behöver strandträningen inte vara svårt om du följer dessa enkla regler. Förhoppningsvis kommer du snart att njuta av en lång, rolig träning med din hund utan att oroa sig för dem att bli rädda.

Besök denna sida för mer information om träning.