Nyheter

Träningsskor – få ut mer av passet

Träningsskor behövs  nödvändigtvis för den första träningspasset kan kan rekommenderas  av din tränare eller vänner som motionerar. Det kan vara mycket obehagligt för dina fötter om du skulle bära platta skor i din första klass eller ens under första gången du tar en klass. Bära bra skor kommer att bidra till att förhindra blåsor på fötterna som kan orsaka smärta och irritation på huden.

Det finns många typer av träningsskor som din tränare kan rekommendera. Vissa har slutna snörnings system som låser snören för extra stöd eller en bekvämare passform. Det finns andra stilar som har ett lace-up system som är lätt att justera.

Det finns många typer av träningsskor, som görs av olika skoföretag. Med de många storlekar som finns är det ibland svårt att avgöra vilken typ av skor som är bäst för dina behov. De två vanligaste typerna av träningsskor är spets-up och pull-on.  Se till att du väljer en sko som inte bara skyddar dina fötter från slitage, men också uppmuntra deras tillväxt genom att öka blodcirkulationen, och minska muskeltrötthet. Detta kan uppnås genom din speciella aktivitet och träningsmål.

Skor för olika träningar

Tänk ut vilken träningsform du ska utöva och vad för sko du behöver. Är för löpning, promenader eller aerobics , det finns många typer av skor för din komfort nivå. När du väljer ett nytt par träningsskor, överväga träningsstil du kommer att göra oftast och välja skor som kommer att fungera för dig, inte dina kompisar.

Tänk också på materialet på skor, vissa gym nekar svarta sulor i sin träningslokal. Golvet och undvika gnugga som kan uppstå när de försöker glida. Det är också mer hållbart och kan bäras i många månader, om inte år. De är perfekta för alla som letar efter en enkel passform och en bekväm passform.

Atletisk skor är perfekta för dem som gillar att utöva mycket. När du provar nya skor är det bäst att få en neutral kroppsposition och sedan prova flera skor. I de flesta fall är atletisk skor gjorda för idrottare och inte alla.

Oavsett vilken typ av sko du letar efter, se till att den passar foten väl. Du vill kunna träna lätt utan smärta. Du bör också kunna rulla hälen upp utan att gnugga den och vara obekväm. Tänk på dina aktiviteter. Om du gillar att jogga, kan det innebära att du behöver en lätt sko. Om du gillar att gå, skulle en högpresterande sko vara lämpligt.

Välj en sko som har stort stöd, eller åtminstone har ortoser. Ortoser arbetar för att hålla din båge i linje ordentligt och ge stort stöd. Dessa kan ibland vara kostsamma, men kommer att hålla fötterna friska och smärtfria.

Skor som är gjorda för promenader och löpning bör inte användas för danslektioner eller aerobics. De typer av skor som rekommenderas för de mer intensiva övningar som används i många dansstudior kommer att vara annorlunda än de som är utformade för vandring, bergsklättring eller för arbete.

Besök denna sida för träningsfrågor.