Nyheter

Prova Down Hill – cykelsporten för äventyraren

Vissa cykling på uppför en kulle är en fördel för cyklisten och inte en nackdel. Det är fördelaktigt eftersom det hjälper till att komma ur vinden och nerför backen snabbare. Det innebär också att du är mer benägna att stanna upprätt och har en mycket bättre chans att hålla balansen.

Down hill  är att cykla en mountainbike i kuperad terräng , detta kan vara roligt och utmanande. Det finns vissa faror som åtföljer dessa typer av cykling. Här är några saker att titta på när cykling nedförsbacke.

Detta tips kan vara särskilt viktigt om du cyklar på en rätt sida. När du cyklar, kommer din cykel att vara hela tiden vänd neråt. När du står inför nedförsbacke på din cykel, är du mycket mer benägna att glida av och falla av.

Ha båda händerna på styret

Om du håller fast vid något i stil med en handtagsstång eller cykelhjul, se till att du inte förlorar den. Var säker på att du inte lutar dig mot dina styren eller ditt cykelhjul för att hålla dig balanserad. Du kanske vill hålla händerna på stängerna eller cykelhjulet om du redan är nere.

Tävla inte upp på sidan av ett berg med din cykel. Om du ska rida nedförsbacke, hitta en väg eller spår och stanna där. Även om du kan känna dig säker nog att cykla upp för en kulle, överdriv inte det.

När du är på väg att göra en sväng, se till att du gör svängen smidigt. Smidigt är viktigt eftersom du inte vill vända för fort och inte vill vända för långsamt. Långsamma svängar är lättare på kroppen. Du kanske vill överväga att använda vissa säkerhetsutrustning som hjälm och knäskydd när du vrider.

När du cyklar utför, är det möjligt att bli förvirrad om vilken riktning att vända. Förr eller senare kommer du att hitta dig själv i backen.  Om du måste vända , pröva cykla i motsatt riktning från första svängen. Detta kommer att förvirra ditt sinne och du kommer förmodligen att hamna vid den ursprungliga tur igen. Om du gör detta snabbt, kommer du oftast hamna i ett säkrare hörn än du ursprungligen ville gå. I ett nytt spår är det viktigt att känna till alla hinder innan du går på det. Saker som träd, buskar och stenar kan få dig att svänga ur kurs eller kan även få dig att krascha.

Cykelägare bör känna till lagarna i deras tillstånd innan de cyklar. Om du är ny på att Down Hill, överväga att köpa en cykel som är bra för nybörjare .

Eftersom  cykling kan vara spännande och äventyrlig, är det lätt att komma in i vanan att inte titta när du är på väg att falla. Så du är förvånad över att se ett träd eller något annat som är mycket större än du slår in i dig, bör du sakta ner och titta ner innan du träffar marken. Du kan bli chockad över att se att det större objektet inte var så stort som du trodde.

När du cyklar i uppförsbacke, vill du använda en handsignal som talar om för andra cyklister vart du ska. Om du bär ljusa kläder och accessoarer, då du lätt kommer att ses av andra cyklister när du går uppför. Annars, se till att du cyklar i mörkret och att du inte skrika så högt du kan som det kan uppmärksamma dig.

Det finns många tips som du kan lära dig om cykling som hjälper dig att bli mer medveten om dina egna erfarenheter och tips som du kan använda för att förhindra de problem som du kan stöta på. Cykling är ett spännande och bra sätt att få motion, men har också en möjlighet att vara säker.

Är du intresserad av träning och motion besök denna sida.