AARP

AARP movies for grownups

Varför är ”AARP movies for grownups” för vuxna så populära? Aarp Movies For Grownups Award är ett pris som delas ut årligen av Aarp Foundation för att uppmärksamma årets bästa film gjord av någon som är femtio år eller äldre. Hedersbetygelsen går vanligtvis till en film som visar upp det sanna värdet av en fri och oberoende filmindustri. AARP:s uppdrag är att skapa medvetenhet, förståelse och uppskattning för oberoende filmproducenter och konstnärer. Syftet med AARP:s Movies For Grownups-program är att tillhandahålla de resurser och det ledarskap som krävs för att oberoende filmproducenter och oberoende filmdistributionsbolag ska kunna lyckas inom detta växande och konkurrensutsatta område.

Sedan 2021 har AARP presenterat ett antal olika filmer för vuxna, tonåringar och barn i alla åldrar. Urvalet fortsätter att växa varje år med samma kriterier för Aarp Movies For Grownups som för de föregående tolv. Den nominerade AARP Movies For Grownups-kandidaten väljs utifrån ett poängsystem som belönar filmen med beteckningen ”bästa film” om den får ett visst antal positiva röster. Förutom att filmen tilldelas en ”Best Picture” nomineras den också till andra kategorier, ytterligare utmärkelser och priser under hela året. Dessa typer av utmärkelser hedrar den bästa filmen från ett filmbolag eller en oberoende producent av något slag.

AARP Movies For Grownups nominerade för årets favoritfilm uppmärksammar filmer med betydande prestationer inom fiktion och icke-fiktion. Det kan handla om böcker, tidskrifter, noveller och till och med teaterverk. Den vanligaste genren för utmärkelser som dessa är science fiction, även om tv och spelfilm blir allt vanligare som nominerade kategorier. AARP:s Television Awards hedrar televisionens bästa och mest lysande program samt deras prestationer under året.

AARP:s nomineringar för bästa film för 2021 års priser visar att företaget är stolt över att publicera namnen på sina kandidater. Det är värt att lyfta fram det faktum att inte alla AARP-filmer för vuxna är lämpliga för unga tittare. Några är naturligtvis rena exempel på åldersdiskriminering. Många fler är dock avsedda för en mogen publik.

I samband med detta får amerikanska medborgare rösta på sin favoritfilm i de omröstningar som Aarp har inrättat genom ett samarbete med Yahoo! On Demand. Dessutom är kategorierna bästa skådespelare och skådespelerska i kategorierna bästa film och bästa regissör också öppna för allmänheten. Varken kategorierna Bästa film eller Bästa skådespelare och skådespelerska ingår faktiskt i ett separat röstningsförfarande.

AARP:s lista över filmer för vuxna innehåller några intressanta filmer, men det skulle vara intressant att se vilket mottagande de skulle få om de i stället hade listats i kategorierna Bästa film eller Bästa regissör. Vissa regissörer och producenter skulle säkert vara glada över att ha Aarp som företagssponsor. Prisutdelningen för bästa film vid Oscarsgalan är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra en viss film. Det är också ett utmärkt tillfälle för ett företag att marknadsföra sig självt i ett positivt ljus. Och om filmen vinner får företaget en massa gratis reklam.

Vad gör en film till en publikframgång när den sänds på tv? Det beror mycket på vem som står bakom programplaneringen. Nätverken är beroende av reklamintäkter för att stödja sina program. Ett program som visas på ett nätverk kommer med största sannolikhet att få ett bra betyg från tittarna när det sänds på tv. På samma sätt kommer en film som presenteras på ett kabelnätverks digitala plattform förmodligen att klara sig bättre, om den har fått ett bra betyg av kabel-tv-tittarna.

Om du är en filmfantast kommer du att upptäcka att ett antal Aarp-filmer för vuxna har gjorts till populära tv-program. Till exempel har ”Heroes” vunnit fem Golden Globes och anses vara en tv-serie av hög kvalitet, även med tanke på vissa av dagens högproducerade tv-serier. Ett annat exempel är ”The Firm”, som var en av de bästa filmerna regisserade av Tom Ford. I TV-serien innehåller ”Heroes”-karaktärerna ett antal Aarp-karaktärer, liksom ett antal ”Heroes”-skådespelare. TV-serien har visat sig vara en succé bland både manliga och kvinnliga tittare. Det finns alltså ett antal möjligheter för tv-program med aarp-karaktärer och vem vet vilka tittarsiffror det skulle kunna få om det nominerades till en Oscar!