AARP

AARP Fraud Watch

I över 15 år har AARP Fraud Watch nätverk för bevakning av bedrägerier hjälpt konsumenter att skydda sig mot bedrägerier som rör socialförsäkringen. Ett antal olika saker kan bidra till en AARP Fraud Watch. Saker som att inte ha licens för att sälja ett kort eller ett företag med dålig finansiell historia kan leda till att någon försöker sälja ett presentkort. Andra faktorer som bidrar är om ett företag har funnits ett tag och deras tjänst inte längre är tillgänglig i vissa områden eller om företaget självt inte har god status hos Better Business Bureau. Men om en person helt enkelt försöker tjäna snabba pengar genom att sälja ett kort, bryr han eller hon sig troligen inte om vad andra tycker om honom eller henne.

Även om majoriteten av konsumenterna kommer att kunna känna igen ett stulet eller falskt AARP Fraud Watch-kort är det inte alltid lätt att veta när ditt kort har använts i bedrägerisystemet. Du måste hålla reda på alla inköp, kvitton och all korrespondens som rör presentkortet. Ju bättre förberedd du är, desto lättare blir det att lösa problemet. Om du ser ett konstigt nummer på dina inköpskvitton eller ett mystiskt telefonsamtal från ett företag ska du omedelbart anmäla det till din lokala bedrägeriavdelning på aarp. På så sätt kan de spåra upp gärningsmannen.

En av de saker som hjälper AARP Fraud Watch att identifiera en bluff är om företaget inte har någon webbplats. Om de inte erbjuder ett telefonnummer eller något sätt att ringa supporten för att be om hjälp, använder de med största sannolikhet en mobiltelefon för att kommunicera. Låt dig inte luras av ett företag som påstår sig erbjuda en gratis konsultation eller till och med en gratis hotline – det är tydliga indikationer på att företaget är inblandat i en plan för att lura dig. Rapportera all misstänkt aktivitet till aarp fraud watch network omedelbart.

En annan sak att leta efter är litteratur om försäljningspromemorior som är vag och erbjuder lite eller ingen information om hur man undviker att bli ett offer för bedrägeri. Detta är ett vanligt knep som används av många bedragare. De kan lovorda fördelarna med ett autopilotsystem eller hur de kan få pengarna tillbaka. Om en säljare ägnar tid åt att prata om dessa saker kommer de förmodligen att försöka få dig att investera pengar i något som verkligen inte är värt det. Håll dig borta från alla säljpitching som verkar vara en dålig affärsidé, för det är förmodligen en bluff.

Det finns några olika sätt som människor blir offer för bedrägerier, men den mest populära metoden är genom presentkort. Dessa kan köpas på nätet eller i en butik, och sedan hamnar de i en persons brevlåda eller handväska. Det kan verka harmlöst till en början, men den som får ett e-postmeddelande där det står att han eller hon har vunnit på ett lotteri måste kontakta nätverket för bedrägerivård direkt. AARP Fraud Watch ökar i takt med att fler människor använder kredit- och betalkort för att göra inköp på nätet, vilket kan göra ett företag sårbart för anklagelser om utebliven betalning.

Många företag ger ut ett kort med en logotyp från en av sina sponsorer. När en kund använder kortet utfärdar företaget en auktorisation för inköp med det kortnumret. I vissa fall kan auktorisationen bara vara ett debet- eller kreditkort. Ibland är själva kortföretaget bedrägligt, eller så har den auktoriserade kortanvändaren inte ett legitimt bankkonto. Oavsett vilket är kortet då ett offer för bedrägeri. Bedragaren tar pengarna som var avsedda för köpet och sticker iväg med dem.

Vissa webbplatser hävdar att de är anslutna till aarp fraud watch network. Men de tillhör faktiskt inte denna organisation för upptäckt av AARP Fraud Watch. De är marknadsföringswebbplatser och finns där för att sälja en tjänst. De omdirigerar dig till ett avgiftsfritt nummer där du kan ringa ett bedrägerisamtal till aarp fraud team. Ring dem om du ser misstänkt aktivitet på ditt kort.

Bedragare kan vara vem som helst, var som helst. Därför lönar det sig att alltid ha ett bra system för bedrägeribekämpning. Se till att kontrollera dina kontoutdrag och rapportera allt som ser konstigt ut. Aarp-bedrägerier har förekommit ett tag, men nu börjar trenden komma ikapp.